Mainos

Tilanne Lähi-idässä kiristyy

Israelilaissotilaan sieppaajat vaativat Israelia vapauttamaan palestiinalaisvangit vuorokauden kuluessa. Israel on kieltäytynyt suostumasta uhkavaatimukseen.

Israelilaissotilasta panttivankinaan pitävät palestiinalaisryhmät ovat antaneet Israelille vajaan vuorokauden aikaa vapauttaa palestiinalaisvangit.

Palestiinalaisryhmien lausunnossa vaaditaan Israelia vapauttamaan jo aiemmin mainitut tuhat palestiinalais- ja muuta vankia huomisaamuun kello kuuteen mennessä. Sieppaajien mukaan Israel on vastuussa kaikesta mitä tapahtuu aikarajan umpeutumisen jälkeen, ellei se suostu vankien vapautuksiin.

Israelin armeijan edustaja on toistanut Israelin kannan, jonka mukaan se ei harkitse kaupankäyntiä sotilaan vapauttamiseksi.

Sieppauskriisissä välittäjänä toimivan Egyptin edustajat ovat lehtitietojen mukaan päässeet tapaamaan panttivankia. Al-Hayat-sanomalehden haastattelemat palestiinalaislähteet eivät kuitenkaan kertoneet, missä ja milloin egyptiläiset ovat tavanneet israelilaissotilas Gilad Shalitin.

Israel: Ei massiivista hyökkäystä palestiinalaisia vastaan

Pienehkö joukko Israelin armeijan sotilaita on etsinyt tänään tunneleita ja maanalaisia käytäviä Gazan kaistan pohjoisosasta.

Israelin armeijan mukaan armeijan joukot eivät kuitenkaan ole aloittamassa massiivista hyökkäystä palestiinalaistaistelijoita vastaan. Armeijalähteiden mukaan tarkoituksena on paikallistaa Gazan pohjoisen rajan tuntumassa olevia tunneleita ja räjähteitä.

Aiemmin silminnäkijät kertoivat Israelin armeijan helikopterin iskeneen Gazassa palestiinalaismilitanttien käyttämään rakennukseen. Israelin armeijan mukaan iskun kohteena oli al-Aksan marttyyrien prikaatin kohtaamispaikka. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Hamas-liikkeen toimisto.

Isku tehtiin muutama tunti sen jälkeen, kun maan pääministeri Ehud Olmert komensi armeijan tehostamaan operaatiota viikko sitten siepatun sotilaan vapauttamiseksi.

Silminnäkijöiden mukaan Israel ampui myös kaksi ohjusta Pohjois-Gazaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.