Tilanne kiristyy Teheranissa - varoituslaukauksia ammuttu

Iranin pääkaupungissa Teheranissa mielenilmaukset ja kahakointi ovat jatkuneet viranomaisten varoituksista ja kielloista huolimatta.

Oppositiojohtaja Mirhossein Mousavin kannattajat ovat sytyttäneet tuleen presidentti Mahmud Ahmadinejadin tukijoiden toimiston kaupungin eteläosassa, ja poliisi on joutunut ampumaan varoituslaukauksia pitääkseen väkijoukot erillään.

Opposition seuraava veto voi olla yleislakko, jos sen johtaja Mousavi pidätetään.

Poliisi sulki osan Teheranista

Iranin poliisi on sulkenut osan Teheranin keskustasta estääkseen opposition suunnitteleman mielenosoituksen.

Silminnäkijöiden sekä uutistoimistojen mukaan mellakkapoliisit ovat estäneet väkivaltaisesti pääsyn Teheranin yliopiston liepeillä olevalle kadulle.

Poliisi estää mielenosoittajia kerääntymästä mielenosoituspaikalle Teheranissa 20.6.2009. Kuva: AP

Uutistoimistojen mukaan yliopistolle on kerääntynyt noin 2000 henkilöä.

Poliisi on muun muassa hakannut mielenosoittajia pampulla, käyttänyt joukon hajoittamiseen vesitykkiä sekä heittänyt ihmisjoukkoon kyynelkaasua.

Viranomaiset olivat varoittaneet mielenosoittajia seuraamuksista, jos nämä lähtevät kaduille. Oppositiojohtajat eivät kuitenkaan olleet kutsuneet koolle täksi päiväksi suuria mielenilmauksia.

Iranin valvojien neuvosto puolestaan ilmoitti olevansa valmis laskemaan satunnaisotannalla uudelleen 10 prosenttia viime viikon presidentinvaaleissa annetuista äänistä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 20.6.2009)

Lue myös:

    Uusimmat