Mainos

Tilanne kiristyi Lähi-idässä

Israelin ja arabimaiden suhteet kiristyivät tänään entisestään. Israel arvosteli kiivaasti arabimaita näiden päätöksestä jäädyttää suhteet Israeliin. Ulkoministeri David Levy sanoi, että arabimaat pyrkivät yhdessä kaatamaan pääministeri Benjamin Netanyahun hallituksen.

Arabiliiton ulkoministerit kehottivat eilen liiton 22 jäsenmaata keskeyttämään suhteiden normaalistamisen Israelin kanssa. Tänään he ilmoittivat myös, että yhteistyö Euroopan unionin kanssa riippuu vastaisuudessa Lähi-idän rauhanprosessin edistymisestä.

Päätösten syynä on suuttumus uuden juutalaisen lähiön rakentamisesta Itä-Jerusalemiin, jota arabit pitävät omana pyhänä paikkanaan. Israel on aloittanut rakennustyöt Har Homan lähiössä välittämättä palestiinalaisten päivittäisistä vastalauseista ja yhteenotoista Israelin turvallisuusjoukkojen kanssa.

Mielenosoitukset ja yhteenotot jatkuivat myös tänään, ja useita ihmisiä loukkaantui. Jeninin kaupungissa Länsirannalla israelilaiset sotilaat ampuivat kumiluodeilla kahta palestiinalaista lasta. Noin 200 palestiinalaista oli kerääntynyt heittelemään israelilaisia sotilaita kivillä, ja sotilaat vastasivat ampumalla kumiluoteja ja kyynelkaasukranaatteja, jolloin luodit osuivat kahteen lapseen. Myös muilla paikkakunnilla oli mielenosoituksia, mutta ne eivät olleet niin rajuja kuin viime päivinä.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.