Mainos

Tilanne Israelin ja Libanonin rajalla äärimmäisen jännittynyt

Israel jatkaa kostoiskujaan Hizbollahia vastaan Libanonissa. Israelin radion mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu on tavannut turvallisuusviranomaisia ja päättänyt jatkaa iskuja. Iskujen luonne ja laajuus arvioidaan sotilaallisin ja poliittisin perustein.

Israel teki viime yönä sarjan ilmaiskuja Etelä-Libanoniin sissien asemiin. Tilanteen pelätään nyt kärjistyvän hallitsemattomaksi kostonkierteeksi.

Israelin viime yönä tekemä kostoisku Hizbollah-sissien asemiin oli nopea ja tehokas. Ilmaiskujen sarja oli vastaus sissien eiliselle iskulle, jossa kuoli neljä israelilaista, heidän joukossaan armeijan kenraali.
Israel varoitti tänään, että se iskee tarpeen mukaan uudestaan, mutta pysyi vielä maltillisena.
Vaaleihin valmistautuva pääministeri Netanjahu ei missään tapauksessa halua ajautua sotaan Libanonin kanssa.

Ääri-islamilaiselle Hizbollahille jokainen kuollut israelilainen on suuri voitto. Pieni mutta sitkeä ryhmittymä onkin tällä hetkellä Israelin pahin painajainen.

Iranin ja Syyrian tukema Hizbollah vaatii Israelin joukkojen vetäytymistä Etelä-Libanonista. Samaa toivovat myös pohjois-Israelin asukkaat, jotka joutuvat viettämään öitään pommisuojissa.
Tilanne Israelin ja Libanonin rajalla oli illalla äärimmäisen jännittynyt. Asukkaita kehotettiin pysymään pommisuojissa jälleen tämän yön.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.