Mainos

"Tilanne Haitissa erittäin sekava"

Lukuisat avustusjärjestöt valmistautuvat aloittamaan työt Haitissa, vaikka joutuvat lähtemään sinne osittain sokkona. Järistys on halvaannuttanut Haitin niin pahoin, että tarkkaa tietoa avuntarpeesta on vaikea saada

- Tilanne näyttää kovin pahalta ja on myös hyvin sekava. Meillä ei ole tällä hetkelläkään ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon siellä on kuolleita tai loukkaantuneita, Kirkon ulkomaanavun kansainvälisen työn johtaja Jouni Hemberg kertoo.

Kirkon ulkomaanavulla oli Haitissa työntekijöitä jo järistysten aikaan. Työntekijät selvisivät järistyksestä loukkaantumatta.

- Saimme yhteyden henkilöstöömme viime yönä ja kuulimme, että työntekijämme ovat kunnossa. Tosin jopa käymämme keskustelun aikana tuli jälkijäristyksiä, jolloin keskustelu oli pakko keskeyttää, kun työntekijöiden täytyi poistua rakennuksesta.

Vaikka tietoa paikan päältä on ollut vaikea saada, on järjestö silti valmis käynnistämään avustustyöt. Avustustyön käynnistämiseen Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 150 000 euroa hätäapua

-Seuraamme koko ajan kansainvälisiä raportointijärjestelmiä, joten välttämättä emme edes odota tietoa paikan päältä, vaan voimme lähteä liikkeelle jo tässä vaiheessa.

Aivan ensivaiheessa tämä tarkoittaa lääkintä- ja avustustarvikkeiden, kuten ruoan, juoman ja huopien paikalle toimittamista. Kirkon Ulkomaanapu aikoo lähettää Haitiin myös lisää avustustyöntekijöitä.

Katso Janne Hopsun juttu ja Tuula Malinin raportti Dominikaasisesta tasavallasta

Katso SPR:n kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövin haastattelu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.