Mainos

Tilanne Alpeilla helpottumassa

Itävallan Tirolissa avattiin uudelleen maantieyhteys tänään aamulla. Lumimassoja raivattiin koko yön, ja aamulla Ischglin hiihtokeskukseen pääsi taas maanteitse. Ischglin ja Galtürin katastrofialueen välinen tieosuus on kuitenkin edelleen suljettu. Säätieteilijät varoittivat, että ilman lämpötilan kohoaminen päivän kuluessa saattaa kasvattaa uudelleen lumivyöryjen vaaraa niin että tie joudutaan jälleen sulkemaan.

Itse Ichglissä lumivyöryvaaraa ei viranomaisten mukaan enää ole. Lauantaina useat hiihtoturistit palasivatkin jo rinteisiin. Myös Sveitsissä avattiin lauantaina maantieyhteyksiä useisiin hiihtokeskuksiin. Asiantuntijat varoittivat kuitenkin myös siellä, että auringon lämpö voi päivän aikana sysätä lumimassoja liikkeelle.

Paznaun laakson lumivyöryalueilta on evakuoitu helikoptereilla tuhansia hiihtoturisteja. Paznaun laakson lumivyöryissä on kuollut 38 ihmistä. Pelastusmiehistöt löysivät lauantaina 12-vuotiaan tytön ruumiin Galtüristä samasta lumen alle hautautuneesta talosta, josta hänen äitinsä ja isoäitinsä löytyivät kuolleina jo aiemmin.

Suomalaisturistit kotimatkalle

Itävallassa eristyksissä olleiden suomalaisten hiihtoturistien on määrä saapua kotimaahan tänään illalla. 46 matkaajan ryhmä odotti poispääsyä viikon Ischglin hiihtokeskuksessa.

-Kaikki Aurinkomatkojen turistit on nyt saatu pois Itävallan lumivyöryalueelta. Emme enää tänä keväänä vie matkaajia näihin hiihtokohteisiin, kertoi Aurinkomatkojen johtaja Jukka Salama.

Salaman mukaan ylimääräisen viikon eristyksissä Alpeilla olleet turistit eivät ole esittäneet ainakaan toistaiseksi korvausvaateita matkatoimistolle. Aurinkomatkat kustansi ylimääräisen lomaviikon ajan heidän ylläpitonsa. Kotimaahan saapuu tänään myös lähes sata muuta Aurinkomatkojen turistia lumivyöryalueelta. Heidän lomansa kuitenkin päättyi ajallaan. Jukka Salaman mukaan Aurinkomatkojen alppimatkailun historiassa ei ole koettu aiemmin näin vaikeita olosuhteita. Tähän asti matkaajat ovat joutuneet olemaan eristyksissä pisimmillään pari vuorokautta.

Toisen matkajärjestäjän, Tjäreborgin, hiihtäjäryhmän oli määrä saapua Itävallasta Suomeen iltapäivällä. Tjäreborg päättää ensi tiistaina, viekö se vielä tänä keväänä hiihtäjiä Itävallan alueille, joilla on ollut lumivyöryjä. Ankara lumentulo on vaatinut viime viikkoina Itävallan Alpeilla useita kuolonuhreja.
(STT-DPA-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.