Mainos

Tilaliköörien myyntilupa juuttui käsittelyyn

Hallitus ei ole saanut valmiiksi esitystä enintään 22-prosenttisten tilaliköörien myynnin sallimisesta suoraan marjaviinitiloilta. Lakimuutoksen piti tulla voimaan jo jouluksi. Tilaviiniyritykset olivat varautuneet myynnin vapautumiseen ja niillä on tuhansia litroja valmista likööriä odottamassa ulosmyyntiä.

Alkoholilain muutoksen oli tarkoitus tulla eduskuntaan jo syysistuntokaudella ja voimaan mahdollisimman pian. Viisi Tähteä -median saamien tietojen mukaan sen käsittely on kuitenkin juuttunut valtioneuvostoon, joka on pyytänyt lisäselvityksiä.

Esitys vedettiin yllättäen uudenvuoden alla pois valtioneuvoston listalta, eikä paluusta ole tietoa.

EU, monopoli ja pientuottajat

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen toteaa Viisi Tähteä -median haastattelussa, ettei EU:n kannalta ole yksiselitteistä sallia Suomessa erityiskohtelu vain kotimaisille tilalikööreille muiden jäsenmaiden vastaaviin tuotteisiin verrattuina.

- Mikäli loppupelissä joudumme asettamaan vastakkain Alkon monopolin ja tilaliköörit, on ratkaisu luonnollisesti aika selvä. Toivon mukaan niin pitkälle ei tarvitse mennä, Tuominen sanoo.

Ilomantsilaisen Hermannin Viinitilan toimitusjohtaja Harri Turunen kertoo, että myynnin vapautumisesta puhuttiin varmana tietona koko viime vuosi.

- Odottelimme lakimuutosta jo jouluksi, mutta sitä ei ole vieläkään kuulunut. Liköörien joulumyynti meni meiltä sivu suun, kohta menee suunniteltu kesämyyntikin, Turunen harmittelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.