Tikkanen aikoo laittaa Jokipojat kuntokuurille

Yhdeksän päivää, neljä ottelua ja kahdeksan pistettä. Esa Tikkasen avausrypistys Jokipoikien peräsimessä jääkiekon Mestiksessä oli tuloksekas.

Kiekkolegendan saapuminen kaupunkiin myös sai joensuulaisyleisön heräämään synkän syyskauden jälkeen, sillä joukkueen ensimmäinen kotipeli Tikkasen kanssa veti Mehtimäen jäähallin lehtereille yli kolme tuhatta katsojaa.

- Hienoa, että ihmiset tulivat paikalle. Hieno ele minulle ja etenkin joukkueelle. Enhän minä siellä kentällä lopulta pelaa, muistutti Tikkanen MTV3:lle.

Valmentajanvaihdos nostaa usein joukkueen suoritustasoa hetkellisesti, mutta vastaavasti lähes yhtä usein kuherruskuukautta seuraa paluu aikaisemmalle tasolle. Hyvä startti Tikkasen alaisuudessa ei ole poistanut sitä tosiasiaa, että Jokipojilla on yhä edessään kova urakka, jotta viime kauden mestarit yltäisivät puolustamaan titteliään kevätjäille.

"Tikin" Jokipojat ei kikkaile

Tikkasen resepti kevätkaudelle on selkeä: luvassa on kursailematonta playoff-kiekkoa. Tikkanen haluaa karsia kikkailun ja kulmissa pyörimisen minimiin ja toimittaa suoraviivaisesti kiekkoa maalille. Ja laittaa reilaan joukkueen kuntopuolen, jonka kestävyyttä hän epäili neljän ottelun alkuvedon jälkeen.

- Kunto-osasto ei ole ollut ihan tyydyttävällä tasolla. Puolitoista kuukautta on kuitenkin aikaa tehdä asialle jotain, Tikkanen lausui.

Juuri pudotuspeliviivan alapuolella makaavan Jokipoikien urakointi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Hokkia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat