Mainos

Tiitisen toimista yhä epäselvyyttä

Eduskunnan tilintarkastajat ovat moittineet pääsihteeri Seppo Tiitisen toimintaa ja muutenkin eduskunnan rahankäyttöä. Kansliasihteerin mukaan oopperakustannuksista ei koskaan neuvoteltu etukäteen.

Eduskunnan kansliatoimikunta ei ottanut vielä tänään kantaa siihen, menettelikö pääsihteeri Seppo Tiitinen väärin eduskunnan satavuotisjuhlakonsertin järjestelyissä. Eduskunnan tilintarkastajat ovat löytäneet moittimista Tiitisen toiminnassa ja muutenkin laitoksen rahankäytössä.

Eduskunnan hallintoa johtava kansliatoimikunta päätti lykätä tilintarkastajien asiasta laatiman muistion käsittelyä. Kansliatoimikunta katsoo ensin, halutaanko asiaan ottaa kantaa myös eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa.

Tilaisuus keskustella laajemminkin juhlavuoden kohutuista menoista ja eduskunnan rahankäytöstä tarjoutuu ensi tiistaina, kun eduskunnan tilintarkastajien kertomus on esillä täysistunnossa. Sieltä asia siirtyy valtiovarainvaliokuntaan.

Kansliasihteeri: Oopperakustannuksista ei koskaan neuvoteltu

Eduskunnan kansliasihteeri kertoo oma-aloitteisesti kansliatoimikunnalle antamassaan selvityksessä, että oopperan kustannuksista ei koskaan neuvoteltu etukäteen. Kyse on samasta henkilöstä, joka oli kirjoittanut 100-vuotisjuhlaoopperan laskuun lapun "Soitin Nairobiin ST:lle. Hän oli tietoinen laskutuksesta. Puhunut etukäteen oopperan johdon kanssa".

Kansliasihteeri kertoo olleensa yhteyshenkilö oopperan suuntaan vuodesta 1994, jolloin eduskunta ryhtyi tilaamaan valtiopäivän avajaisten yhteyteen oopperaesityksen. Oopperatilaisuuksia on siis ollut kaikkiaan kolmetoista.

- Kustannuksista ei ole neuvoteltu etukäteen. Kansallisoopperalta on aina vain tullut tarjous, joka sitten on hyväksytty kansliatoimikunnassa, ja lippujen kirjoituksen jälkeen lasku ko. oopperasta, kansliasihteeri selvittää.

Juhlakonsertin osalta kävi kuitenkin niin, ettei tarjousta koskaan esitelty kansliatoimikunnalle.

Tiitisen mukaan näin on käynyt hänelle tuntemattomasta syystä.

Tiitinen: Neuvottelin vain musiikista

Omasta "Soitin Nairobiin" -lapustaan kansliasihteeri kertoo seuraavaa:

- Tarkoitus oli ilmaista, että eduskunnan pääsihteeri on tietoinen, että lasku on tulossa ja hän on sitä ehtinyt pyytääkin jo tulevaksi Kansallisoopperan johdolta. En ole ymmärtänyt, että hän olisi etukäteen mitenkään nytkään neuvotellut loppusummasta.

Tiitinen kertoo samasta lapusta, että tilintarkastajat ovat tulkinneet sitä virheellisesti siten, että pääsihteeri olisi asiatarkastanut laskun sihteerinsä välityksellä.

Eduskunnan tilintarkastajien mukaan pääsihteeri Seppo Tiitinen istui kahdella pallilla, kun hän oli samaan aikaan oopperan hallintoneuvoston puheenjohtaja ja eduskunnan pääsihteeri.

Tiitinen kertoo uudessa selvityksessään, että hän ei ole neuvotellut rahasta, vaan vain musiikkiesitysten sisällöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.