Mainos

Tiitinen haluaa puoluejohtajien väittelyt eduskuntaan

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ehdottaa puoluejohtajien keskustelun sisällyttämistä eduskunnan työjärjestykseen. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa haastateltu Tiitinen ottaisi mallia Ruotsista, missä valtiopäiväkauden aloittaa puoluejohtajien keskustelu hallituksen esittämästä lainsäädäntöohjelmasta. Parhaillaan Suomessa on valmisteilla esitys uudeksi käytännöksi, jonka mukaan hallitus laatisi vuosittaisen lainsäädäntöohjelman merkittävistä lakiesityksistä, tavoitteista ja aikatauluista.

Budjetin lähetekeskustelun yhteydessä puoluejohtajien debatti voisi Tiitisen mukaan olla poliittinen avaus ennen yleiskeskustelua.
-Uskon, että se terävöittäisi eduskuntakeskustelua ja lisäisi yleistä kiinnostavuutta. Puoluejohtajat voisivat tehdä eduskunnassa merkittävimmät poliittiset linjauksensa ja ehdotuksensa.

Tiitinen ottaa haastattelussa kantaa myös eduskunnan puhemiehen palkankorotuksen puolesta. Hänen mielestään on epäkohta, että kansanedustajat saavat saman palkan tehtävistä riippumatta.
-Esimerkiksi Ruotsissa puhemies saa saman kuin pääministeri, Tiitinen huomauttaa.
-Valtiollisen hierarkian kakkoselle, eduskunnan puhemiehelle kuuluisi Suomessakin kansainvälistä käytäntöä noudattava palkka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.