Tiistaina yhä paikoin lumisateita – viikon keskivaiheilla pakastuu koko maassa

Alkuviikolla osassa maata tulee edelleen lumisateita. Keskiviikkona sää näyttää pakastuvan myös etelässä.

Tänään maanantaina lumisateita tulee maan etelä- ja itäosassa. Etelässä sateet ovat aluksi paikoin vettä, mutta muuttuvat lumisempaan suuntaan päivän aikana. Lämpötilat ovat etelärannikolla nollan vaiheilla, maan keskiosassa on pikkupakkasta. Lapissa pakkasta on kymmenkunta astetta, mutta tuuli saa lukemat tuntumaan selvästi kylmemmiltä.

Lumisateet jatkuvat tiistaina maan etelä- ja keskiosassa.

– Etenkin Lounais-Suomesta kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalla alueella tulee ajoittaista lumisadetta. Pohjois-Suomessa ja Pohjanmaalla on pääosin poutaa. Lämpötilat ovat suunnilleen maanantain lukemissa, Lapissa pakkanen kiristyy, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Sää poutaantuu ja kylmenee hieman viikon keskivaiheilla.

– Keskiviikkona heikkoa pakkasta näyttäisi olevan etelärannikollakin, Lapissa pakkasta olisi rapiat 15 astetta. Päivä on pilvipoutainen. Torstaina etelän pakkaslukemat ovat noin viidessä asteessa, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Torstain ja perjantain välisenä yönä saderintama kulkee Suomen yli tuoden lumisateita lähinnä Pohjois-Suomeen.

– Loppuviikolla tuuli alkaa käydä luoteesta. Tämän hetken ennusteen mukaan perjantai olisi aurinkoisempi ja tuulinen päivä. Länsirannikolla voi puhaltaa föhntuuli, joka toisi plusasteita Pohjanmaalle. Ajoittaiset lumisateet ovat loppuviikolla mahdollisia, mutta viikonvaihteessa aurinkokin voi paistaa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.






Uusimmat