Mainos

Tiina Rosenberg eroaa Ruotsin feministipuolueesta

Suomalaissyntyinen tutkija eroaa Feministinen aloite -liikkeestä. Syyksi Rosenberg mainitsee muun muassa Ruotsin poliittisen ilmapiirin muuttumisen feministivastaiseksi.

Professori Tiina Rosenberg eroaa Ruotsin feministipuolueen hallituksesta ja keskittyy tutkimustyöhönsä. Suomalaissyntyinen Rosenberg kertoo Dagens Nyheter -lehdessä saaneensa tarpeekseen itseensä ja feministeihin yleensä kohdistuneista hyökkäyksistä.

Samalla Rosenberg katsoo, että hänen on keskityttävä puolustamaan sukupuolitutkimusta, jonka tulevaisuus on hänen mukaansa Ruotsissa vaakalaudalla.

- Me suomalaiset olemme usein ihailleet Ruotsin asiantuntevaa tasa-arvokeskustelua ja suvaitsevaisuutta, joka on leimannut ruotsalaista keskusteluilmapiiriä. Viimeisen puolen vuoden aikana äänenpainot ovat kuitenkin muuttuneet, Rosenberg kirjoittaa.

Maassa, jossa puolueet vielä puolisen vuotta sitten keskenään kilpaillen nimittivät itseään feministisiksi, on feminististä tullut haukkumanimi. Yhdeksi syyksi tähän Rosenberg arvelee sen, että monisäikeinen feministinen keskustelu sopii huonosti konsensushakuiseen kulttuuriin, jossa poikkeavat näkemykset koetaan häiritsevinä.

Tiina Rosenberg tuo kirjoituksessa esiin useita itseensä ja muihin sukupuolitutkijoihin kohdistuneita hyökkäyksiä. Hän kertoo muun muassa saaneensa tutkimuslaitos Timbrolta kirjan, jossa päähenkilö toisensa jälkeen katoaa. Rosenberg sanoo tehneensä asiasta rikoslmoituksen.

Syyskuussa puolueeksi järjestäytynyt Feministinen aloite (Fi) on päättänyt asettaa ehdokkaita ensi vuoden valtiopäivävaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.