Mainos

Tiilikainen: Kreikka äänestää euroalueesta

Kreikka on asiantuntijan mukaan vakavassa poliittisessa kriisissä.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen arvioi MTV3:n Huomenta Suomessa, että kansanäänestämisen järjestäminen EU:n viime viikolla hyväksymästä velkaratkaisusta on suuri riski maan päättäjille

– Kreikan hallitus on ollut tietonen, että avun hintana on talouspakettiin sitoutuminen. Kun nyt ryhdytään asettamaan sitä ikään kuin kansanäänestyksen alaisuuteen, on tilanne hyvin erikoinen.

Suomen Kreikan suurlähettiläs Pekka Lintu kertoo, että epävarmuutta Kreikan sisäisessä hajaannuksessa lisää hallituksen kapea kannatuspohja.

– Nythän on huomenna illalla hallituksen edessä luottamuslauseäänestys. Hallituksella on hyvin kapea enemmistö ja se on lisäepävarmuustekijä ennen kuin edes lähdetän tähän kansanäänestysprosessiin.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Teija Tiilikaisen mielestä Kreikan olisi pitänyt neuvotella kansanäänestyksen järjestämisestä euroryhmässä ennen siitä päättämistä.

Jos kreikkalaiset äänestävät tukipakettia ja velkajärjestelyjä vastaan, Tiilikainen pitää mahdollisena, että Kreikka joutuu eroamaan euroalueesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.