Mainos

Tiilikainen: Keskusta möhli vaalirahoituskohun setvimisessä

Kimmo Tiilikainen ei halua arvostella Jarmo Korhosen toimia.

Keskustan puoluesihteerin paikkaa havitteleva Kimmo Tiilikainen uskoo, että keskusta olisi voinut hoitaa vaalirahoitukseen liittyvän kohun paremminkin ja välttää näin osakseen saamaa julkista ryöpytystä.

- Ehkä meillä olisi ollut parempi käydä tätä keskustelua avoimesti omissa puolue-elimissämme. Silloin ei olisi tarvinnut nähdä tällaista julkista myllytystä, Tiilikainen arvelee MTV:n haastattelussa.

Tiilikainen harmittelee kuitenkin sitä, että keskusta on yksin noussut niin voimakkaasti vaalirahoituskohun keskiöön.

- Julkisuuden keskittyminen keskustapuolueeseen on sikäli ikävää, että asiassa riittäisi varmasti muillakin puolueilla perattavaa.

"Jokainen lomailee halutessaan"

Puoluesihteerikandidaatti ei halua arvostella nykyisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen lomailun ajankohtaa.

Korhosen päätös pitää lomaa tällä viikolla eli juuri ennen ensi viikon puoluekokousta on herättänyt runsaasti keskustelua sekä keskustan sisällä että tiedotusvälineissä.

Tiilikainen ei pidä korrektina kommentoida kilpailijansa tekemisiä, vaikka myöntääkin yksin kampanjoinnin olevan outoa.

- Onhan se hieman omalaatuinen tilanne, mutta ei se minun omiin tekemisiini millään tavalla vaikuta. Jokainen pitää lomansa silloin kun parhaaksi näkee, Tiilikainen toteaa.

Tiilikainen kertoo käyneensä omaa kampanjaansa hyvässä hengessä. Hän uskoo, että puoluesihteerin paikasta voi tulla Joensuun puoluekokouksessa tiukkakin taisto.

- Näyttää siltä, että meidän puoluekokouksestamme on tulossa puoluekokous eikä pelkkä kesäretki. Tällaiset henkilövaalit lisäävät aina tunnelmaa ja osallistumisaktiivisuutta.

"Katsotaan kuinka käy ja pulinat pois"

Omia asemiaan keskustan puoluesihteeritaistossa Tiilikainen ei silti lähde arvioimaan. Hän kertoo kuitenkin, että hänen jäsenistön parista saamansa palaute on ollut rohkaisevaa.

- Lopullisen tuloksen tietävät ainoastaan puoluekokoukseen kokoontuvat kokousedustajat ja äänestyksen tulos on ainoa oikea. Tässä pätee se vanha vitsi, että katsotaan kuinka käy ja pulinat pois.

Tiilikainen ei usko vaalirahoituskohun romahduttavan ihmisten luottamusta keskustaan tai politiikkaan.

- Uskon, että tällaiset reippaat keskustelut viime kädessä aina kääntyvät voitoksi Ei siinä tarvita sen kummempaa kuin aletaan puhua politiikan sisällöistä ja sitä kautta se luottamus koko poliittiseen järjestelmään palautuu.

Tiilikaisen omaan ohjelmaan kuuluvat keskeisesti ympäristö- ja energiakysymykset. Hän katsoo, että ympäristöenergiateollisuuteen satsaminen tarjoaa Suomelle kasvavan teollisuuden alan. Tiilikaisen mielestä uusiutuvan energian lisääminen tuo mahdollisuuksia myös syrjäseuduille.

Lisäksi puoluesihteerihaastajaa askarruttavat kysymykset työvoiman saatavuuden turvaamisesta.

- Suuri haaste on se, miten pienenevä työikäisten joukko saadaan viihtymään töissä entistä paremmin työllisyysasteen säilyttämiseksi. Sieltä tulee se hyvinvointi, jota sosiaaliturvan ja terveysjärjestelmän kautta jaetaan, Tiilikainen linjaa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.