Mainos

Tiilikainen: Ääriliike haaste EU:lle

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen tutkimuspäällikkö Teija Tiilikainen pitää Ranskassa ja muualla Euroopassa menestyneitä poliittisia ääriliikkeitä suurena haasteita Euroopan unionille.

-Jean-Marie Le Penin menestys Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella nostaa EU:ssa pöydälle vanhan ongelman. Kuinka EU:n ja sen johdon tulisi suhtautua sellaisiin poliittisiin ääriliikkeisiin, jotka ovat saaneet demokraattisessa prosessissa kannatusta unionin jäsenmaissa?, Tiilikainen kirjoittaa MTV3:n Nettivieraana.

Tiilikainen huomauttaa, että asia on vaikea, koska eurooppalaisilla kansoilla on oikeus tehdä omat edustajavalintansa riippumatta siitä, millaisia mielipiteitä edustajilla on. -Toisaalta, eurooppalainen integraatio perustettiin alun alkaen juuri vahvasti kansallismielisten voimien valtaanpääsyn estämiseksi tai ainakin niiden poliittisten vastakkainasettelujen välttämiseksi, joihin tämä saattaisi johtaa, Tiilikainen kirjoittaa.

-Ääriliikkeitä ja niiden kannatuspohjaa tulisi tarkastella unionissa nykyistä kokonaisvaltaisemmin jäsenmaita yhdistävänä poliittisena ilmiönä. EU:n yhtenäisyydessä piilee sen poliittinen voima tässäkin asiassa, Tiilikainen toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.