Mainos

Tiikerikanta elpyy intialaisessa sademetsässä

Tiikerit katosivat Länsi-Intian viidakosta 1970-luvulla, mutta nyt asiantuntijat ovat havainneet ainakin 20 kissapetoa. Viranomaisia on kehoitettu huolehtimaan siitä, että eläimet voisivat lisääntyä rauhassa. Intiantiikereiden kanta on kutistunut huimasti parissakymmenessä vuodessa.

Tiikerit ovat palanneet länsi-intialaiseen sademetsään, josta ne hävisivät lähes kokonaan kymmeniä vuosia sitten. Asiantuntijat ilmoittivat tiistaina havainneensa metsässä ainakin 20 kissapetoa.

Tiikereitä nähtiin yli 800 neliökilometrin vuoristoalueella Länsi-Intiassa Maharashtran osavaltiossa. Eläimet katosivat viidakosta 1970-luvulla muun muassa salametsästyksen takia.

Intian villieläinjärjestöt kehottivat viranomaisia suojaamaan Sahyadrin alueen ja huolehtimaan siitä, että tiikerit voisivat lisääntyä rauhassa.

Intiantiikereiden kannan arvioidaan kutistuneen 40 000:sta alle 2000:een parissakymmenessä vuodessa. Niitä löytyy enää lähinnä vain suojelluista metsistä.

Intiantiikereiden juovikkaita punaruskeita turkkeja myydään tuhansien dollarien hintaan. Tiikereiden ruumiinosat ovat kysyttyjä myös perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.