Mainos

Tieturi jälleen suomalaisomistukseen

Suomen suurin tietotekniikkakouluttaja KnowledgePool Tieturi siirtyy takaisin suomalaisomistukseen, kun pääomasijoitusyhtiö Capmanin hallinnoimat rahastot ja yhtiön toimiva johto hankkivat yrityksen koko osakekannan brittiläiseltä ICL:ltä.

Kauppahintaa ei julkisteta. Kaupan jälkeen yhtiön nimi muutetaan takaisin Tieturiksi.

Capmanin rahastoille siirtyy 85 prosenttia ja Tieturin johdolle 15 prosenttia yhtiön osakkeista. Henkilöomistusta laajennetaan optio-ohjelmalla. Omistusjärjestelyt selviävät lähikuukausina.

Yhtiöllä on myös selkeät suunnitelmat jatkosta. Ensin se aikoo laajentua yritysostoin kotimaassa. Neuvotteluja asiasta on jo käyty. Ensi vuonna vuorossa on Ruotsi, josta Tieturin toimitusjohtajan Veikko Kanervan sanoin haetaan "vahvaa jalansijaa".

Tieturin maaliskuussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 13,1 miljoonaa euroa. Sillä se hallitsi alan markkinoista hieman vaille kolmannesta. Yhtiön palveluksessa on 115 työntekijää.

Vaikka it-alan koulutusmarkkinat supistuivat viime vuonna, kysyntä on lähtenyt tänä vuonna jälleen kasvuun. Lähivuosina markkinoiden lasketaan kasvavan päälle 10 prosentin vauhtia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.