Mainos

Tietoverkot muuttavat opetusta Pohjois-Karjalassa

Uusi tietoliikennetekniikka mullistaa opetustyötä ammatillisessa koulutuksessa. Perinteisen luokkaopetuksen tilalle on tulossa opettajilta uusia kykyjä vaativa verkko-opetus.

Oppimateriaali tehdään suoraan tietoverkkoon, josta opiskelijat voivat sen poimia. Pohjois-Karjalassa tämä on jo arkipäivää, kun maan laajin ammatillisen koulutuksen tietoverkko otettiin käyttöön.

Pohjois-Karjalan koulutustietoverkko on erittäin laaja hanke. Mukana ovat kaikki läänin ammattioppilaitokset, 24 toimipaikkaa kahdeksalla paikkakunalla, fyysiset etäisyydet ovat satoja kilometrejä.

Verkkoa käyttää yli 10 000 henkilöä, joista opiskelijoita on 9 000. Kaikilla heillä on pääsy saman tiedon lähteille. Tietoliikenneyhteydet ovat huippunopeita ja esimerkiksi videokuvan käyttö opetuksessa ei jää ministerin avajaisseremonioihin.

Tietoverkot mullistavat opetuksen, kun opiskelijan ja opettajan ei tarvitse kohdata välttämättä luokassa. Tämä tietoverkko laajenee pian opiskelija-asuntoloihin, joten opiskelupaikan merkitys on myös katoamassa. Työharjoittelu yrityksiin tapahtuu sekin myös tietoverkon välityksellä.

Opettajille tietoverkot merkitsevät uusia opetusmenetelmiä ja muutosvastarinta on luonnollista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.