Mainos

Tietovarkaat iskivät Googleen ja Gmailiin

Google ja sen sähköpostipalvelu Gmail ovat joutuneet harvinaislaatuisen hyökkäyksen kohteeksi. Google kertoo, että hakkerit onnistuivat viime kuussa tunkeutumaan sen verkkoon ja varastamaan sieltä tietoja.

Vakoiluhyökkäykset sinänsä eivät ole harvinaisia, mutta kyseessä on ensimmäinen kerta kun hyökkäyksen kohteena oli Google ja Gmail. Harvinaista myös on, ettei tietovarkaus koskenut yrityssalaisuuksia tai mitään rahanarvoista tietoa.

- Varsinaisen tietovarkauden kohteena olivat Kiinan tilannetta seuraavien sananvapausaktivistien Gmail- sähköpostitunnukset ja niihin liittyvä tieto, F-securen tukimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo.

Hyppösen mukaan hyökkäys oli täsmäisku, joka ei vaikuttanut Googlen-hakukonetoimintoihin, eikä tavallisten käyttäjien Gmailiin.

Google itse epäilee, että hyökkäyksen takana olisi ollut Kiinan hallitus. Myös Hyppönen uskoo, että taustalla olivat isot tekijät.

- On ihan selvää, ettei taustalla ole mitään pikkupoikia asialla, kun katsoo näitä resursseja ja tekniikoita, joilla nämä hyökkäykset toteutetaan.

Hyökkäyksen takia Google uhkaa lopettaa hakukoneensa sensuroinnin tai mahdollisesti jopa koko toimintansa Kiinassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.