Mainos

Tietoturvapäällikkö joutui krakkerien uhriksi Norjassa

Peräti 60 000 norjalaisen henkilötunnus ja osoitetiedot päätyivät vääriin käsiin puhelinyhtiö Tele2:n internetsivujen tietoturvapuutteen takia. Tietomurron tekijä voi halutessaan penkoa uhrin sähköpostiliikennettä tai tilata tavaroita uhrin laskuun.

Norjan johtava tietoturvaviranomainen on joutunut krakkerien uhriksi, maan tietoturvavirasto kertoi oma-aloitteisesti tänään.

Tietoturvaviraston päällikkö Georg Apenes kuuluu niiden 60 000 norjalaisen joukkoon, joiden henkilötunnus ja osoitetiedot päätyivät vääriin käsiin puhelinyhtiö Tele2:n internetsivujen tietoturvapuutteen takia.

Tietomurron turvin pahantekijä voi halutessaan penkoa uhrin sähköpostiliikennettä tai tilata tavaroita uhrin laskuun. Apenes sai itse postissa matkapuhelimeen tarkoitetun sim-kortin, jota hän ei ollut tilannut.

- Toivomme, että joku halusi tällä kertaa vain kiinnittää huomiota helppouteen, jolla henkilöyden voi varastaa internetissä, tietoturvaviraston edustaja Gunnel Helmer sanoi.

Viraston tehtäviin kuuluu kansalaisten tietoturvasta huolehtiminen. Henkilöystietojen verkkovarkauksien torjunta on yksi viraston tavoitteista.

Poliisi tutkii Tele2:n tietomurtoa. Puhelinyhtiötä oli jo aiemmin kehotettu korjaamaan tietoturvapuutteet internet-sivuillaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.