Mainos

Tietoturvallisuusasioille neuvottelukunta

Yritysten, järjestöjen ja viranomaisten yhteistyötä tietoturvallisuusasioissa tiivistetään. Valtioneuvosto asetti tietoturvallisuusasioiden neuvottelukunnan tänään.

Neuvottelukunnan yhtenä tehtävänä on laatia ehdotus kansalliseksi tietoturvastrategiaksi. Strategiassa arvioidaan tietoliikenteen ja -järjestelmien turvallisuutta nyt ja tulevaisuudessa sekä määritellään viranomaisten ja yritysten kiireellisimmät toimenpiteet. Lisäksi neuvottelukunta edistää tietoturvateknologian kehitystä ja lisää yleistä tietoisuutta tietoturvasta.

Tietoturvallisuutta parantamalla halutaan lisätä kansalaisten ja elinkeinoelämän luottamusta tietoyhteiskuntaan. Neuvottelukunta seuraa tietoturvallisuuden tilaa ja alan kehitystä myös kansainvälisesti.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja on Viestintäviraston ylijohtaja Rauni Hagman. Sen toimikausi jatkuu 31. toukokuuta 2003 asti.

Tietoturvallisuusasioiden neuvottelukunta keskittyy normaaliolojen tietoturvakysymyksiin. Poikkeusolojen ja hallinnon sisäiset tietoturvakysymykset eivät kuulu sen tehtäviin.

Hallitus päätti neuvottelukunnan perustamisesta kesällä linjatessaan tietoturvatehtävien työnjakoa. Liikenne- ja viestintäministeriön tehtävänä on tietoliikenneturvallisuuden yleinen ohjaus. Viestintävirasto vastaa alan hallintotehtävistä ja sen vastuulla on yhdessä poliisin kanssa tietoturvaloukkausten havainnointi ja ratkaiseminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.