Mainos

Tietoturva-asiantuntija: Ainakin yksi verkkopalveluun hyökännyt Suomesta

Tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen vahvistaa Playstation ja Xbox -pelikonsoleiden verkkopalveluihin hyökänneen hakkeriryhmän ainakin yhden jäsenen olevan suomalainen.

Hyppönen muistuttaa, että hyökkäyksissä ei murtaudutta palveluihin sisään, vaan verkot ylikuormitettiin joulunpyhinä. 

- Sieltä ei viety mitään tietoja eikä tehty mitään tuhoja, vaan verkkoon lähetettiin niin paljon liikennettä, että normaalit pelaajat eivät päässeet enää pelaamaan verkkopelejä toistensa kanssa, Hyppönen kuvaa. 

Hyppösen mukaa tappiot ovat kuitenkin isoja hyökkäyksen koteena oleville yrityksille. Jopa miljoonia. 

- Kun pelit ovat nurin, pelaajat eivät esimerkiksi pääse ostamaan lisäosia tai laajennuksia peleihinsä. Jokainen minuutti alhaalla maksaa näille yrityksille. Pelaajat saattavat myös vaatia korvauksia nurin menneistä verkoista. Puhutaan kaiken kaikkiaan miljoonavahingoista, Hyppönen toteaa.

On todennäköistä, että hyökkääjät jäävät teostaan myös kiinni.  

- Uskon ainakin niin. Kyseinen ryhmä on Lizard Squad eli liskojoukko, joka on tehnyt hyökkäyksiä jo muutaman kuukauden ajan erilaisia pelipalveluita vastaan. Ja nyt sitten joulunpyhinä näitä kaikkein suurimpia peliverkkoja kohtaan.

Ryhmä ei ole kovinkaan iso, vaan siinä on kaiken kaikkiaan noin kymmenkunta jäsentä. Heillä ei Hyppösen mukaan ole varsinaista motiivia hyökkäyksilleen, vaan he toimivat huvikseen. He ovat tyypillisesti myös hyvin nuoria, osa alaikäisiä. 

- Ryhmiä tulee ja menee. Tämä ryhmä on ollut muutaman kuukauden kentällä. Ryhmässä on meidän tietojen mukaan jäseniä Yhdysvalloista, Kanadasta, Englannista ja ainakin yksi jäsen Suomesta. 

Suomesta Skypen välityksellä Sky Newsiin haastateltu Ryan sanoo, että kolme ihmistä on ollut laatimassa kyseistä joulunpyhinä toteutettua hyökkäystä. 

- Jos on ollut tarpeeksi nokkelat tavat tuottaa suuri määrä liikennettä, niin kyllä tällaisia hyökkäyksiä voidaan toteuttaa vähälläkin väellä, Hyppönen vahvistaa.  

Hyppönen tietää kertoa, että SkyNewsille haastattelun antanut Ryan on alaikäinen suomalainen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.