Mainos

Tietotekniikkatapahtumassa perättiin arvokeskustelua

Tietotekniikkaliiton hallituksen puheenjohtaja Timo Tiihonen odottaa keskustelua uuden tietotekniikan käytön yhteiskunnallisista vaikutuksista.

-Kun verkkopalvelut lisääntyvät, riski monien väestönosien syrjäytymisestä kasvaa, hän muistutti Helsingissä avatessaan Tietotekniikka 99 -tapahtuman. Tiihosen mielestä onkin syytä kysyä, pitäisikö Suomeen perustaa pysyvä tietoteollisuuden ja tietoyhteiskunnan keskustelufoorumi. Sen tehtävänä olisi keskustella erilaisista kehitysvaihtoehdoista ja mahdollisesti vaikuttaa niihin.

-Eikö tällaisista asioista pitäisi käydä keskustelua sekä jäsenkunnan piirissä että julkisuudessa? hän jatkoi. Tiihonen puuttui puheenvuorossaan myös tietoteollisuuden jatkuvaan työvoimapulaan. Hän epäili, että ratkaisua ongelmaan ei löydy niin kauan kuin alaa tarkastellaan vain sähkö- ja elektroniikkateollisuuden osa-alueena.

-Nyt olisi korkea aika nähdä tietoteollisuus omana toimialana, hän huomautti. Tiihonen lisäsi, että tietokoneiden, tietoliikenteen ja mediateollisuuden muodostamassa tietoteollisuudessa perinteinen tietotekniikkaa on kivijalka, jonka päälle rakentuvat niin kännykät kuin uudet mediasovelluksetkin. Vaikka koulutuspaikkoja on lisätty, alalle ei ole pystytty tuottamaan riittävästi ammattitaitoista väkeä. Tiihosen mukaan myös valmistuneiden määrä on pysynyt huolestuttavan pienenä. Tiihonen on Xeroxin toimialajohtaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.