Mainos

Tietosuojavaltuutettu selkiyttäisi biotunnistelainsäädäntöä

Tietosuojavaltuutetun mielestä lait ovat kunnossa biometristen passien osalta, mutta muita biometrisiä sovelluksia lainsäädäntö ei huomioi riittävästi.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio esittää, että biometristen tunnisteiden käyttöä ja rekisteröintiä koskevaa lainsäädäntöä tulisi selkeyttää. Lisäksi hänen mielestään henkilötietolakiin tulisi lisätä biometriaa koskevat pykälät.

Aarnio arvioi, että lainsäädäntö ollaan saamassa passien osalta kuntoon, sillä biometrian käyttö huomioidaan uudessa passilaissa. Harmaata aluetta löytyy kuitenkin yksityiseltä puolelta, jossa yleistyvät biometriaa käyttävät kaupalliset sovellukset.

- Ne tulevat ikään kuin väkisin markkinoille, eikä kaikkien ilmiöiden perässä millään pysytä, Aarnio sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Biometrinen tunnistaminen tarkoittaa ihmisen tunnistamista ainutlaatuisten piirteiden kuten sormenjälkien, kasvojen tai silmän iiriksen perusteella. Biometriaa sivuavaa lainsäädäntöä valmistellaan parhaillaan monien ministeriöiden erillishankkeissa. Tietosuojavaltuutetun mukaan yksityisen sektorin säätelyä valmistellaan liikenne- ja viestintäministeriössä, mutta biometrista tunnistamista on pohdittu myös sisäministeriössä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.