Mainos

Tietomurtojen määrä voimakkaassa kasvussa

Tietomurtojen määrä on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Poliisin tietoon tulleiden verkkomurtojen määrä oli viime vuonna 503, kun vuonna 2008 vastaavia rikoksia tuli ilmi 183.

Asia selviää yritysturvallisuuden kansallisen yhteistyöryhmän katsauksesta. 

Katsauksen mukaan vain pieni osa tietoverkkorikollisuudesta havaitaan ja vielä pienemmästä osasta tehdään rikosilmoitus. 

Tietomurtoja tehdään erityisesti suuriin yrityksiin. Yli neljässä kymmenestä yhtiöstä on havaittu luvattomia yrityksiä päästä tietoverkkoon. 

Hyökkäysten tekijöiden tavoitteena on toimittaa haittaohjelma kohdeyritykseen kenenkään havaitsematta. Sen jälkeen joku yrityksen työntekijä aktivoi haittaohjelman. Lopuksi kerätty tieto yritetään saada ulos yrityksestä kenenkään havaitsematta. 

Aktivointi tapahtuu esimerkiksi siten, että yhtiön läheisen ravintolan verkkosivulle asetetaan haittakoodia. Koodi aktivoituu, jos verkkosivun lounaslistan lukijalla on haavoittuva www-selain. 

Katsauksessa muistutetaan, että jos yritys keskittyy vain torjumaan ulkopuolelta tulevia uhkia, tietoja on helppo lähettää yrityksestä ulos.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.