Mainos

Tietomurrot kasvussa, roskapostit osin kurissa

Viestintävirasto toteaa kuitenkin katsauksessaan, että suomalaiset teleyritykset ovat tehostaneet toimiaan roskapostiongelman poistamiseksi rajoittamalla kuluttajaliittymistä lähtevää sähköpostiliikennettä.

Tietomurrot lisääntyivät ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Merkittäviä haavoittuvuuksia löytyi muun muassa www-palveluympäristöissä toimivista ohjelmistoista ja tietokoneiden käyttämistä viruksentorjuntaohjelmista, selvittää viestintävirasto.

Myös matkapuhelimille kohdistetut haittaohjelmat kehittyvät ja ensimmäinen multimediaviestin välityksellä leviävä haittaohjelma ilmestyi.

Viestintäviraston tietoturvallisuuskatsauksessa kerrotaan suomalaisten teleyritysten panostaneen merkittävästi roskapostiongelman poistamiseen rajoittamalla kuluttajaliittymistä lähtevää sähköpostiliikennettä. Tarkastelujaksolla roskapostin määrä pysytteli 35-40 prosentissa kokonaispostimäärästä. Yksittäiset liikennehuiput kohosivat kuitenkin jopa 80 prosenttiin sähköpostiviesteistä.

Kansainvälisten tietojen mukaan roskapostin määrässä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta, mutta roskapostilähteiden kokonaismäärä on vähentynyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.