Mainos

Tietokonevirusten pelätään lisääntyvän Aasiassa

Erilaisten tietokonevirusten aiheuttamien ongelmien pelätään lisääntyvän ensi vuonna Aasiassa. Pelkoon on asiantuntijoiden mukaan syytä siksi, että vanhat virukset jatkavat yhä leviämistään internetin välityksellä ja uudet sähköpostivirukset moninkertaistavat saastuneiden tiedostojen määrän. Vaaraa lisää se, etteivät käyttäjät ole tähän mennessä juuri perustaneet virusten torjuntaohjelmista.

-Aasiassa tietokonejärjestelmien haavoittuvuuden riski on suuri, koska kysyntä aina päällä oleville laajakaistayhteyksille kasvaa kotikäytössä, jossa ei aina noudateta alkeellisimpiakaan varotoimia, sanoo virusten torjuntaohjelmia valmistavan Sophos-yhtiön toimitusjohtaja Jan Hruska. Hruska esitti varoituksensa Hongkongin arvovaltaisen South China Morning Post -lehden verkkosivuilla. Hänen mukaansa turvatoimien laiminlyönti johtaa siihen, että vanhat viruskannat pääsevät yhä saastuttamaan koneita.

Sophosissa tehtyjen tutkimusten mukaan maailman seitsemänneksi yleisin tietokonevirus on yhä vuonna 1999 ensimmäisen kerran havaittu sähköpostin kautta leviävä Kakworm. Hruska sanoi, että viruksen torjuntaohjelma on vapaasti ladattavissa internetistä, mutta Kakworm saastuttaa yhä uusia koneita, koska ihmiset eivät päivitä torjuntaohjelmiaan.

Toisen torjuntaohjelmien valmistajan Symantecin Aasian alueen turvallisuusjohtaja David Barnes puolestaan arvelee, että Nimda- ja Code Red -virusten kaltaiset itseään muuntelevat virukset lisääntyvät Aasiassa ensi vuonna. Ne kopioituvat itsestään ja leviävät tietokoneiden välisten yhteyksien kautta. Nimda oli Sophosin tilastojen mukaan yleisimmin tietokoneista tavattu virus tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.