Mainos

Tietokonevirusten levittäminen rikoslakiin

Tietokonevirusten valmistaminen ja levittäminen on tulossa rangaistavaksi. Hallitus on antanut eduskunnalle uuden esityksen rikoslain muuttamisesta. Rangaistavaksi pyritään saamaan myös tietokonevirusten ohjeiden levittäminen.

Hallituksen eduskunnalle antamassa rikoslain muutosesityksessä lakiin lisättäisiin uusi rikos nimeltään "vaaran aiheuttaminen tietojenkäsittelylle". Tästä rikoksesta voitaisiin tuomita sakkoihin tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Rangaistuksen edellytyksenä on, että tarkoituksena on ollut aiheuttaa vahinkoa ja haittaa.

Viruksen valmistamisen ja levittämisen kriminalisointia perustellaan sillä, että tiedonsiirron häiriöttömästä toiminnasta on tullut olennaisen tärkeää myös yhteiskunnallisille toiminnoille. Erityisen alttiita viruksille ovat esim. energiahuolto, terveydenhuolto sekä rautatie- ja lentoliikenne.

Nykyisin tunnetaan kaikkiaan noin 40 000 tietokonevirusta. Tunnettujen virusten määrä on yli kolminkertaistunut puolessatoista vuodessa. Lainmuutos on tarkoitus saattaa voimaan mahdollisimman pian.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.