Mainos

Tietokonevirus Code Red ei purrut

Aamuyöhön mennessä sen arveltiin saastuttaneen yhteensä noin 150 000 Internet-palvelinta ympäri maailmaa. Matoviruksen aiheuttamat häiriöt eivät kuitenkaan olleet yhtä vakavia kuin etukäteen pelättiin.

Pelätty tietokonematovirus Code Red -virus aktivoitui yöllä kolmen maissa Suomen aikaa. Viruksen etenemisvauhti vilkastui ensimmäisen päivän iltaa kohden ja pahimpina tunteina saastuneiden palvelimien määrä lähes kaksinkertaistui.

Aamuyöllä tartuntavauhdin todettiin kuitenkin hidastuneen huomattavasti. Yhdysvaltain viranomaiset suhtautuivat tilanteeseen toiveikkaasti. Viranomaisten mukaan mato on kuitenkin edelleen aktiivinen ja se saattaa edelleen uhata internetpalvelimia. Eilen Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon joutui sulkemaan sivustojaan yleisöltä viruksen vuoksi.

Toisin kuin tavallinen, käyttäjien avustuksella leviävä tietokonevirus matovirus tarttuu omia aikojaan. Useimpiin kotitietokoneisiin se ei kuitenkaan iske. Suurimmassa vaarassa ovat Windows NT ja Windows 2000 -järjestelmät sekä Microsoftin IIS 4,0 ja 5,0 -palvelinohjelmaa käyttävät tietokoneet. Windows 95, Windows 98 ja Windows Me -järjestelmiä käyttävät koneet eivät ole yhtä haavoittuvia, eikä niille ole suositeltu erityisvarotoimia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.