Mainos

Tietokoneteollisuus kärsii kaupan hiljenemisestä

Kolme tietotekniikka-alan jättiläistä kertoi eilen Yhdysvalloissa huonoja uutisia toiminnastaan. Maailman suurin siruvalmistaja Intel ilmoitti lopettavansa internetsivujen ylläpitotoimintansa ja kirjaavansa tämän takia suuret kustannukset. Myös Apple ja Advanced Micro Devices antoivat tulosvaroitukset.

Intel lopettaa päätoimialaansa kuulumattoman webbi-toiminnan kokonaan vuoden kuluessa. Yhtiön mukaan on vielä liian aikaista arvioida päätöksestä seuraavien työpaikkaleikkausten määrää. Lopettamisesta yhtiö kirjaa 100 miljoonaa dollaria kuluja toiselle vuosineljännekselle. Intel saa noin 80 prosenttia tuloistaan mikroprosessoreiden myynnistä, ja päätös keskittyä yhä selvemmin ydintoimintaan oli odotettu. Yhtiön mukaan lopettaminen on seurausta markkinoiden hiljentymisestä.

Tietokonejätti Apple Computer varoitti kuluvan vuosineljänneksen tulojen olevan noin 10 prosenttia ennustettua huonompaa. Tietokonekauppa on sen mukaan hidastunut erityisesti Euroopassa ja Japanissa. Niin ikään siruvalmistajien kakkonen Advanced Micro Devices kertoi tiistaina toisen vuosineljänneksen tappioidensa olevan odotettua suuremmat, koska PC-tietokoneita on myyty odotettua vähemmän.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.