Mainos

Tietokoneruutuun tuijottaminen voi altistaa silmänpainetaudille

Japanilaistutkimuksen mukaan liiallinen tietokoneruutuun tuijottaminen voi altistaa silmänpainetaudille. Tutkimuksen mukaan vaarassa ovat ennen kaikkea likinäköiset henkilöt.

Pitkäaikainen tietokoneen ääressä työskentely voi altistaa likinäköiset henkilöt silmänpainetaudille, arvioidaan tuoreessa japanilaisessa tutkimuksessa. Sairaudessa silmänsisäinen paine vaurioittaa näköhermoa ja voi johtaa jopa sokeutumiseen.

Tupakointi ja korkea verenpaine ovat silmänpainetaudille, glaukoomalle eli viherkaihille, altistavia tekijöitä. Japanilaistutkijat arvelevat myös tuntikausien tuijottamiseen näyttöpäätteeseen voivan johtaa sairastumiseen, varsinkin jos henkilö on likinäköinen. Likinäköisen henkilön näköhermo on todennäköisesti alttiimpi runsaan tietokoneenkäytön aiheuttamalla rasitukselle, tutkijat toteavat.

Tohon yliopiston tutkijat ottivat selvitykseensä 10 000 henkilöä, joilta kysyttiin normaalin terveystarkastuksen yhteydessä tietokoneen käyttötottumuksista ja mahdollisista silmävaivoista. Tutkimushenkilöiden keski-ikä oli 43 vuotta. Viidellä prosentilla tutkituista ilmeni näköongelmia ja kolmella prosentilla epäiltiin glaukoomaa.

Tutkimuksen tuloksia esitellään British Journal of Ophthalmology -tiedelehdessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.