Mainos

Tietokoneongelmat johtivat kaaokseen Varsinais-Suomen sairaaloissa

ATK-ongelma sulki Tykslabin tietojärjestelmän.

Tietokonejärjestelmän ongelmat ovat aiheuttaneet ruuhkan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laboratoriossa. Atk-häiriön vuoksi laboratorioissa ei pystytä lukemaan potilaiden lähetteitä eikä toimittamaan vastauksia.

Sähköisistä tiedostoista onkin jouduttu siirtymään käsinkirjoitettuihin lähetteisiin ja tarroihin ja ilman paperilähetettä tulleita asiakkaita on jouduttu ohjaamaan takaisin kotiin.

Kiireellisten potilaiden näytteet on kuitenkin pystytty hoitamaan. Ongelma ilmeni tiistai iltana, ja vielä on epävarmaa, milloin tilanne saadaan korjatuksi.

Tilanne on ruuhkauttanut sekä näytteenottopisteet 22 paikkakunnalla Varsinais-Suomessa että itse päivystyslaboratorion, jossa näytteet tutkitaan. Tilannetta hankaloittaa se, että kesäsijaisten perehdytys on vielä kesken, kertoo Tykslabin hallinnollinen osastonhoitaja Liisa Levänen.

- Vakinaisen väen vapaapäiviä peruutetaan ja henkilökuntaa toisilta osastoilta siirretään niihin kriittisiin paikkoihin.

- Me kestämme ehkä vielä huomisen päivän. Toivon todellakin, että huomenna järjestelmä viimeistään toimisivat, sanoo pulestaan ylihoitaja Hanna Mäkilä.

Tietojärjestelmistä vastaa Med Bit, joka työstää atk-levyissä piilevää ongelmaa. Ongelmat eivät kuitenkaan lopu vian korjaamisen jälkeen, sillä kahden päivän aikana kerääntyneiden tutkimusten syöttö tietokoneelle voi kestää ensi viikkoon saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.