Mainos

Tietokoneohjelmoijien eliitti kokoontuu Porissa

Eurooppalainen ohjelmistotuotannon kehittäjien konferenssi Eurospi'99 alkaa tänään Porissa. Suomi isännöi tietokonealan ohjelmistonikkareiden huipputapaamista ensimmäistä kertaa. Konferenssi koostuu erillisistä pienkursseista ja kaksipäiväisestä päätapahtumasta. Osanottajia saapuu lähes 150 noin 20 maasta.

Tietokoneen monitori

Kursseja pidetään Porin korkeakouluyksikön uusissa tiloissa. Projektipäällikkö Timo Varkoi Porin korkeakouluyksiköstä kertoo, että konferenssi saatiin Suomeen ja Poriin, koska täällä on aktiivisesti kehitetty ohjelmistotuotannon tutkimusta, koulutusta ja soveltamista. Suomea pidetään yleisesti yhtenä Euroopan johtavista soveltajamaista. Varkoin mukaan Pori on luonut kansainvälisiä yhteyksiä tietokoneohjelmoijiin ja alan tuottajiin. Satakunnassa aloitettiin paikallisten ohjelmistoyritysten Sataspin-hanke 1998.

Porin korkeakouluyksikössä ohjelmistotuotanto on koulutuksen ja tutkimuksen painopistealueita. Korkeakouluyksikkö on Tampereen teknillisen korkeakoulun ja Turun kauppakorkeakoulun yhteislaitos. Porin seudulla on noin 40 ohjelmistoalan yritystä. Niissä työskentelee noin 400 tietokonealan ammattilaista. Varkoi näkee, että Porilla on hyvät mahdollisuudet kehittyä "softakaupungiksi". Ohjelmoinnin koulutustarjontaa on tarjolla mukavassa mitassa. Yritykset löytävät tietokonealan osaajia vielä kohtalaisen helposti verrattuna moneen muuhun kaupunkiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.