Mainos

Tietokonenuorten suurtapahtuma Helsingissä

Nuorten tietokoneharrastajien Assembly 2000 -tapahtuma on osoittautunut jo alkupäivinään ennakoitua suositummaksi. tähän aamuun mennessä vierailijoita oli 3500, mikä on saman verran kuin koko viime vuoden kävijämäärä yhteensä.

Viikonlopun ajan ympäri vuorokauden pyörivässä tapahtumassa nuoret tekevät omia multimediaohjelmia, joista parhaat palkitaan. Assemblyyn osallistuvat nuoret toimittavat viikonlopun aikana 80-tuntisen suoran televisiolähetyksen, jota voi seurata Internetin sekä helsinkiläisen ATV-kaapelitelevision välityksellä. Järjestäjien mukaan lähetyksellä oli tapahtuman ensimmäisen vuorokauden aikana noin 24 000 katsojaa.

Eilen alkaneen yhdeksännen kansainvälisen Assemblyn osallistujien keski-ikä on 16-17 vuotta. Tapahtuman vanhimmat "nörtit" ovat 30-vuotiaita. Vierailijoista noin 500 tulee ulkomailta. Tänä vuonna kauimmaiset osallistujat saapuvat Australiasta, Japanista ja Yhdysvalloista.

Järjestäjien mukaan tietokoneista innostuneiden tyttöjen määrä on kasvanut viime vuosien aikana. Tänä vuonna näyttöpäätteiden äärestä löytyy noin 300 nuorta naista.
-Kilpailun ja pelaamisen ohella tapahtuman tarkoitus on koota verkon kautta aiemmin yhteyksiä pitäneet nuoret tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan kuulumisia, kertoo Assemblyn vastaava järjestäjä Pekka Aakko. Assembly on houkutellut paikalle useita tietotekniikka- ja tietoliikennealan yrityksiä, jotka etsivät nuoria kykyjä rekrytointia varten. Osassa alan yrityksistä on jatkuva pula pätevistä työntekijöistä.

"Nörttilandiassa" 2000 näyttöpäätettä

Assemblyn aikana näkymä Hartwall-Areenan katsomon ylimmältä penkkiriviltä halliin muistuttaa "tieteiselokuvan laboratorioa". Muutaman pyörivän valospotin valaisevan hallin lattian täyttää yli 2000 näyttöpäätettä, joiden ääressä istuu lähes saman verran "nörttejä". Osa heistä valmistelee kilpailuesityksiä, osa pelaa ja loput nukkuvat tuolien välissä. Myös areenan käytävillä retkottaa tyttöjä ja poikia makuupusseissaan perjantaina vielä puolilta päivin.

Selitys nuorten uupumukseen löytynee edellisen yön valvomisesta. Tietokoneiden ääressä on tapahtuman aikana lupa istua vaikka vuorokauden ympäri. Tapahtuman järjestäjien mukaan äitien ja isien ei tarvitse olla huolissaan jälkikasvustaan, sillä hallissa on yötä päivää noin 50 ihmistä valvomassa menoa, eikä alkoholia ole lupa tuoda sisätiloihin.

Assemblyä pyöritetään pitkälti vapaaehtoisin voimin. Yhteensä sitä järjestää noin 200 ihmistä. Opetusministeriö on tukenut tapahtumaa, jonka liikevaihto on yhteensä noin 1,2 miljoonaa markkaa.
Assembly huipentuu sunnuntaina, kun parhaat multimediaesitykset palkitaan. Kilpailusarjoja on yhteensä 19. Niissä jaettava palkintosumma on yhteensä yli 150 000 markkaa. Järjestäjien mukaan kilpailussa palkitaan esitykset, joissa on parhaimmat ideat ja graafinen ulkoasu. Kestoltaan esitykset ovat noin viiden minuutin pituisia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.