Mainos

Tietokonekauppa käy kuumana

Laajakaistayhteyksien yleistyminen ja tietokoneiden kehittyminen on vetänyt tietokoneiden oheislaitemarkkinat roimaan kasvuun.

Tietokoneiden kauppa on siirtynyt yhä enemmän hintojen perässä marketteihin ja kodinkonekauppoihin. Tietokonemyymälät hakevatkin nyt tuottoja oheislaitteiden ja palveluiden myynnistä.

- Tällä hetkellä USB muistit ovat erittäin suosittu trendituote, ne ovat korvanneet nämä disketit ihan täysin. Webbikamerat, kuulokemikrofonisetit, ohjelmistoja, virustorjuntaa, palomuureja ja toimistosovellutuksia sekä kotiin, että yrityksille, luettelee PC-Superstoren asiakaspalvelupäällikkö Mika Hautamäki.

Tietokoneiden myynti kasvoi viime vuonna Suomessa viidenneksellä ja kasvu on jatkunut tänä keväänä.

Lisälaitekaupan arvioidaan kasvavan kuitenkin tietokonekauppaa nopeammin. Tietokoneiden tehot ja muistit ovat kehittyneet jo sille tasolle, että erot eri valmistajien välillä ovat pieniä. Käyttäjät personoivat nyt koneitaan erilaisilla lisälaitteilla.

Mitä uusia tietokoneiden lisälaitteita vielä voidaan keksiä?

- Maailmahan on auki, että jos seuraa tieteiselokuvia, niin siellähän nähdään niitä, mitä ihmiset ehkä haluaisivat tulevaisuudessa käyttää. Yksi hyvä esimerkki voisi olla digitaalinen kynä, joka tunnistaa käyttäjän allekirjoituksen ja sitä kautta voidaan avata siihen erilaisia sovelluksia, sanoo Logitechin maajohtaja Ilkka Buss.

Tulevaisuuden markkinahitiksi alalla veikkaillaan webbikameran ja kuulokesetin yhdistelmää, jolla pystyy soittamaan laajakaistan kautta ilmaisia kuvapuheluita.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.