Mainos

Tietokoneille perätään veroetua etäopiskelun tueksi

Opetushallituksen edustajat peräävät verovähennysoikeutta kotitietokoneiden hankintaan, jotta etäopiskelumahdollisuudet saataisiin nykyistä tasaveroisemmin kaikkien kansalaisten ulottuville.

Opetusneuvos Tellervo Rengon mukaan tietokoneen ja Internetin on aikuislukioiden etäopetuksessa todettu tehostavan huomattavasti sekä opiskelijan että opettajan työtä puhelimen ja telefaxin käyttöön verrattuna. Etäopetusta tarjoaa tänä syksynä jo lähes 40 aikuislukiota eri puolilla maata.

Hankkeessa on havaittu suuria alueellisia eroja siinä, miten suurella osalla opiskelijoista on tietokone käytössään. Myös opettajien atk-koulutuksen tarve on huomattu yllättävän suureksi. Renko painottaa, että esimerkiksi Ruotsissa veroetu on voimassa ja kotitietokoneita on siellä useammissa perheissä kuin meillä.

Myös Opetushallituksen pääjohtajan Jukka Sarjalan mielestä aikuisopiskelun tukeminen verotuksella on suorastaan yhteiskunnan velvollisuus, koska verkko-opiskelu tasa-arvoistaa koulutuksen saatavuutta maan eri osissa.

-Etälukio on 90-luvun tärkein avaus koulutuksellisen tasa-arvon turvaamiseksi, Sarjala sanoi tänään Helsingissä kokeilun ensimmäisen vaiheen päätteeksi järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Opetusviranomaisten, Yleisradion ja tietoalan yritysten kolmivuotinen yhteistyöhanke on toteutettu Euroopan sosiaalirahaston tuella. Varsinaisessa kokeilussa on ollut mukana 12 oppilaitosta, Ensimmäiset "etäylioppilaat" saivat lakkinsa jo viime keväänä, ja tänä syksynä etälukiolaisia on jo kaikkiaan parituhatta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.