Mainos

Tietokoneanimaatiot katsojien suosiossa

Tänään ensi-iltansa saava tietokoneanimaatio Ice Age on toteutettu täysin digitekniikan avulla. Elokuva kilpailee menestyneimmän tietokoneanimaation paikasta kassamagneeteiksi kivunneiden Shrekin ja Monsterit Oy:n kanssa.

Jääkaudellakin riitti menoa ja meininkiä. Niin voi päätellä ainakin tuoreen tietokoneanimaation Ice Agen perusteella. Twentieth Century Foxin uusi animaatio onkin vauhdilla yltänyt Yhdysvaltojen myyntitilastojen huipulle: maaliskuun tuotto on liki 50 miljoonaa dollaria.

Digitekniikan tuotokset eivät kalpene perinteisen animaation rinnalla - kymmenien, jopa satojen miljoonien dollarien satsaukset tuotantoon näkyvät myös valkokankaalla. Ice Agen parissa työskennelleen suomalaisanimaattorin mukaan tietokoneanimaatiot ovat taidetta, jossa animaattorit antavat hahmoille hengen.
- Animaattorin vastuulla on liikutella ruudulla näkyviä hahmoja siten, että niistä tulee eläviä. Eli animaattori käytännössä näyttelee elokuvan hahmojen kautta, sanoo Blue Sky -studioilla s työskentelevä animaattori Mika Ripatti.

Ice Agen odotetaan valloittavan myös suomalaisen elokuvayleisön. Ohjaaja Chris Wedgen mukaan elokuvaa kantavat hyvän tarinan ja hauskojen hahmojen lisäksi uusi tekniikka, joka on oikeuksissaan jääkauden ympäristössä.

Tietokoneanimaatiot ovat tulleet jäädäkseen myös Mika Ripatin mielestä.

- Tietokoneanimaation tulevaisuus näyttää oikein valoisalta. Ainakin täällä Yhdysvalloissa tuntuu olevan buumi päällä. Shrekin ja varsinkin Monstereidenkin jälkeen ihmiset ovat ottaneet tietokoneanimaation hyvin innostuneina vastaan, Ripatti sanoo.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 22.03.2002)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja