Mainos

Tietojenkäsittelypalvelujen kasvu voimakasta

Liike-elämän palvelujen kysyntä voimistui viime vuonna. Eniten kasvoi Tilastokeskuksen mukaan tietojenkäsittelypalveluja tarjoavien yritysten liikevaihto, joka oli peräti 18 prosenttia suurempi kuin vuonna 1997.

Myös mainostoimistojen myyntikate kasvoi runsaat 14 prosenttia eli yhtä paljon kuin edellisvuonna. Teknisen palvelun kasvu oli sen sijaan vähäistä. Kaikilla kolmella toimialalla kannattavuus ja omavaraisuus vahvistuivat selvästi.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen keräämistä 220 yrityksen tilinpäätöstiedoista. Yritykset kattavat 52 prosenttia toimialojen koko liikevaihdosta. Euroon siirtyminen ja vuosituhannen vaihde työllistivät atk-palveluyrityksiä. Kyselyyn vastanneiden 73 yrityksen henkilöstö kasvoi viime vuonna lähes 15 prosenttia, kun edellisvuonna kasvu oli noin 8 prosenttia. Käyttökate nousi 15,3 prosenttiin liikevaihdosta.

Teknisen palvelun yritysten käyttökate pysyi 11 prosentissa liikevaihdosta, mutta kokonaistulos nousi prosenttiyksikön edellisvuodesta. Kyselyyn vastanneiden 106 yrityksen liikevaihto pysyi edellisen vuoden tasolla. Ne kuitenkin työllistivät 6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kyselyyn vastanneiden 43 mainostoimiston henkilöstön määrä kasvoi noin 8 prosenttia edellisvuodesta. Yritysten käyttökate nousi hieman eli 21,7 prosenttiin myyntikatteesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.