Mainos

Tietojenkäsittelyalalle tarvitaan lisää työvoimaa

Tietojenkäsittelyalan kasvuennusteet arvioivat alan työntekijämäärän nelinkertaistuvan vuoteen 2010 mennessä. Tätä nykyä tietojenkäsittelyalalla työskentelee Suomessa noin 20 000 ihmistä. Alan näkymiä tarkastellaan Tampereella tänään alkaneilla kolmipäiväisillä Hitec-messuilla.

Tampereen teknillisen korkeakoulun Tietoverkkoinstituutin johtaja Marja Rautajoen mukaan töitä riittää sekä kouluttaja- että tekijäpuolella, varsinkin kouluttajista on pulaa. Rautajoki kertoo, että nykyään ihmisistä kilpaillaan palkoilla. Alan palkat ovatkin huimassa nousussa. Myös rekrytointipolitiikka on muuttumassa, sillä työntekijöitä ei saada enää pelkällä lehti-ilmoittelulla. Tieto kulkee yhä useammin henkilösuhteiden kautta. Kun tiedetään, että joku osaa jotakin, tällainen rekrytoidaan tavalla tai toisella, Rautajoki kertoo.

Palkan rinnalle muita lisukkeita

Rautajoki arvioi, että palkat ovat pienen ajan kuluessa nousseet kymmeniä prosentteja. Raha on ensimmäinen kilpailutekijä, mutta sen rinnalle on tulossa muita valtteja. Hyvä työnantaja huolehtii eri tavoin henkilöstönsä hyvinvoinnista ja koulutuksesta. Tällä hetkellä on erityisesti pulaa sellaisista ihmisistä, jotka hallitsevat tietoverkkoja ja niihin liittyvää tuotekehitystä.

Tampereen Hitec-messujen avajaisissa julkistettiin myös Tampereen nuorkauppakamarin vientipalkinto. Sen sai Raflatac, joka on Euroopan johtavia tarralaminaattien valmistajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.