Mainos

Tietoenatorin fuusiolle luettiin kilpailuviraston ehdot

Kilpailuvirasto on ilmoittanut, että se hyväksyy Tieto Corporationin ja ruotsalaisen Enatorin fuusion tietyin ehdoin. Tietoenatorin on myytävä Enatorin suomalaisen tytäryhtiön toiminnot riippumattomalle ja merkittävälle kilpailijalle. Lisäksi Soneran on vähennettävä omistustaan uudesta yrityksestä puoleen eli noin kymmeneen prosenttiin. Sonera omistaa tällä hetkellä Tiedosta yli 20 prosenttia.

Sonera kertoi tänään suostuvansa omistuksensa pienenemiseen lähimmän kahden vuoden aikana. Myös muut osapuolet ovat ehdot hyväksyneet, joihin kuuluu vielä sekin, ettei Tietoenator saa käyttää sitovia ehtoja tietotekniikka- ja tietoliikennepalvelujen tarjonnassa.

Tiedon ja Enatorin fuusiosta päätettiin viime maaliskuussa. Yrityskaupan todettiin kilpailuvirastossa kuitenkin johtavan Tiedon määräävään markkina-aseman vahvistumiseen, kun merkittävä kilpailija eli Enator häviää Suomesta. Aiemmin Ruotsin kilpailuvirasto on ilmoittanut suostuvansa fuusioon ilman ehtoja.

Tieto on suurin tietojärjestelmiin liittyviä asiantuntijapalveluja tarjoava yritys Suomessa. Enator on Tietoa suurempi pohjoismainen tietotekniikkapaveluyritys. Markkina-arvoltaan Tietoenator oli fuusion aikaan liki 3 miljardia markkaa ja suurin alallaan Euroopassa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.