Mainos

TietoEnatorilta tulosvaroitus

Pörssitiedotteen mukaan kannattavuuden heikkeneminen johtuu eräistä heikosti edenneistä asiakasprojekteista. Tulosvaroitus syöksi TietoEnatorin osakkeen välittömästi ilmoituksen jälkeen miinukselle Helsingin pörssissä.

Tietotekniikan palveluyhtiö TietoEnator korjaa ennustettaan tammi-maaliskuun liikevoitosta. Yhtiön liikevoittoprosentti jää seitsemään prosenttiin liikevaihdosta, kun aiempi arvio oli 8-11 prosenttia.

Kannattavuuden heikkeneminen johtuu eräistä heikosti edenneistä asiakasprojekteista. Lisäksi televiestintä- ja mediayksikön sopeuttamiskulut ovat olleet arvioitua korkeammat, TietoEnator kertoo pörssitiedotteessaan.

TietoEnatorin talousjohtajan Timo Salmelan mukaan kannattavuutta rassaavat etenkin Ruotsin henkilöstövähennysten aiheuttamat sopeuttamiskulut. Yhtiö ilmoitti helmikuun alussa vähentävänsä 130 työntekijää ruotsalaisesta tytäryhtiöstä, joka toimittaa ohjelmistoratkaisuja teleoperaattoreille.

Huonosti edenneissä asiakasprojekteissa on Salmelan mukaan kyse siitä, että ne ovat vaatineet enemmän työtä kuin alunperin arvioitiin.

- Projektiriskit kuuluvat meidän liiketoimintaamme. Niitä on aina, mutta nyt alkuvuodesta niitä oli poikkeuksellisen paljon, Salmela sanoi.

Tulosvaroitus syöksi TietoEnatorin osakkeen selvästi miinukselle Helsingin pörssissä. TietoEnator julkistaa tammi-maaliskuun osavuosikatsauksensa kahden viikon kuluttua 27. huhtikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.