Mainos

TietoEnator osti norjalaisen Ementor Financial Systemsin

TietoEnator on ostanut Ementor Financial Systems ASA:n (entinen Provida) koko osakekannan. Merkantildata Groupin kokonaan omistama tytäryhtiö on Norjan pankki- ja rahoitusmarkkinoiden johtava ohjelmistotoimittaja. Kauppa lujittaa TietoEnatorin asemaa Pohjois- Euroopan pankki- ja rahoitustoimialan suurimpana tietotekniikkakumppanina. Samalla se vahvistaa TietoEnatorin maailmanlaajuisesti tarjottavien keihäänkärkituotteiden valikoimaa ja kasvattaa konsernin kansainvälisten asiakkaiden määrää.

Kauppahinta on 59 miljoonaa euroa.

Ementor Financial Systemsin henkilöstömäärä on noin 310 ja vuoden 2001 liikevaihto noin 42 miljoonaa euroa (338 milj. NOK). Yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia pankki- ja rahoitusohjelmistoratkaisuja, jotka pohjautuvat monipuoliseen vakiokomponenttien valikoimaan. Lähes puolet yhtiön liikevaihdosta kertyy Norjan ulkopuolelta. Yhtiö keskittyy kansainvälisen pankkitoiminnan ratkaisuihin sekä suurten ja keskisuurten pankkien kriittisiin pankkiohjelmistoihin. Asiakkaita ovat muun muassa Barclays Bank, The Royal Bank of Scotland, Banka di Roma, Nordea, Den Norske Bank, Sampo ja Swedbank.

-Ementor Financial Systemsin osto vahvistaa TietoEnatorin asemaa Norjan pankki- ja rahoitusmarkkinoilla, ja sen lisäksi pystymme nyt tarjoamaan pohjoismaisten avainasiakkaidemme palvelemiseen entistä vahvemman pohjoismaisen organisaation. TietoEnator Finanssiryhmän ja Ementor Financial Systemsin palvelutarjonnan sekä kansainvälisen asiakaskunnan yhdistäminen vauhdittaa kasvuamme valittujen finanssitoimialan ratkaisujen johtavaksi globaaliksi toimittajaksi, kertoo TietoEnatorin varatoimitusjohtaja Veli Pohjolainen.

-Uskomme, että yrityskauppa tulee tarjoamaan hyvän toimialaperustan Ementor Financial Systemsin avainosaamisalueiden ja ohjelmistovalikoiman kehittämiselle maailmanlaajuisesti, sanoo Gottfred Langseth, Merkantildatan talousjohtaja.

Finanssitoimiala on yksi TietoEnatorin painopistealueista maailmanlaajuisesti. TietoEnatorissa on yli 1900 finanssitoimialan tietotekniikka-asiantuntijaa, joilla on yli 300 asiakasta maailmanlaajuisesti ja toimipisteet 11 eri maassa. Verkkopankkijärjestelmien lisäksi vahvoja tuotekokonaisuuksia ovat maksujärjestelmät sekä valitut pääomamarkkinatuotteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.