Mainos

Tietoenator myy puolet Dotcomista

Suomalais-ruotsalainen tietopalveluyhtiö Tietoenator vähentää osuuttaan tytäryhtiössään Dotcomissa.

Tietoenator myy 48 prosentin osuuden Dotcom Solutions -yhtiöstä pääomasijoitusyhtiö Atlelle. Uutistoimisto Reutersin haastattelema Atlen toimitusjohtaja Kenth-Åke Jönsson sanoi, että kauppahinta on enimmillään 144 miljoonaa kruunua. Atle ostaa 48 prosenttia Dotcomista 67,2 miljoonalla kruunulla ja sen maksama lisähinta voi olla enintään 76,8 miljoonaa kruunua.

Uusimman osavuotiskatsauksen mukaan Dotcomin tappio oli 30 miljoonaa kruunua. Ehto lisähinnan maksamisesta tulee voimaan, jos Dotcom tekee vähintään 14 miljoonan kruunun voiton ensi vuonna. Jönssonin mukaan Atlen tarkoitus on saada Dotcom pörssikelpoiseksi kolmessa vuodessa. Lisäksi Dotcomin johto ja hallitus hankkivat yhdessä neljän prosentin omistusosuuden.

Dotcomin viime vuoden liikevaihto oli yli miljardi Ruotsin kruunua ja sillä on 600 työntekijää Ruotsissa. Dotcomin toimialaan kuuluu mm. laajakaistaverkkojen rakentaminen kaupunkeihin. Tietoenator perustelee myyntiä siten, että yhtiö haluaa keskittää toimintaansa Pohjois-Euroopassa aloille, joilla se on markkinajohtaja. Näitä aloja ovat pankki- ja rahoitustoiminta, telekommunikaatio, metsäteollisuus ja julkinen sektori.

Kauppa ei vaikuta Tietoenatorin eikä Atlen tämän vuoden tulokseen. Kauppa vaatii vielä Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksynnän.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.