Mainos

Tietoenator hamuaa Entraa kokonaan

Tietoenator tekee noin 2,4 miljardin kruunun eli noin 1,7 miljardin markan arvoisen ostotarjouksen lopuista ruotsalaisen tytäryhtiönsä Entra Datan osakkeista.

Tietoenator omistaa Entran osakkeista nyt lähes 56 prosenttia ja äänistä tasan 50 prosenttia. Tietoenator on ollut finanssialan tietotekniikkaratkaisuja toimittavan Entran pääomistaja viime vuoden helmikuusta saakka.

Entra on tähän saakka toiminut lähinnä pohjoismaisilla markkinoilla, mutta toimitusjohtaja Matti Lehden mukaan tavoitteena on kehittää siitä alansa johtava toimija koko Euroopassa. Entran yhdistäminen Tietoenator-konserniin luo lisäksi paremmat mahdollisuudet keskittyä vaativiin finanssijärjestelmiin ja verkkopohjaisiin Internet-ratkaisuihin.

Samalla kaikki Tietoenatorin toiminnot voidaan yhdistää yhden johdon alaisuuteen. Tarjouksen toteutuminen edellyttää, että Tietoenator saa yli 90 prosenttia Entran osakkeista ja äänistä. Tarjous toteutuu osakevaihtona siten, että Tietoenator tarjoaa jokaista seitsemää Entran A-sarjan osaketta kohden kuusi Tietoenatorin liikkeeseen laskemaa uutta osaketta.

Lisäksi jokaista 22 Entran etuoikeutettua osaketta kohden tarjotaan 15 Tietoenatorin uutta osaketta. Entran liikevaihto oli viime vuonna noin 500 miljoonaa markkaa eli lähes puolet Tietoenatorin koko finanssiryhmän liikevaihdosta.

Tulosta kertyi noin 38 miljoonaa markkaa, kun koko finanssiryhmän tulos oli noin 108 miljoonaa markkaa. Koko Tietoenator-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 7,4 miljardia ja tulos noin 655 miljoonaa markkaa. (STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja