Mainos

Tietoalan koulutuksessa kohennettavaa

Tietoteollisuusalan koulutuksesta ovat loppumassa sekä opettajat, tilat että rahat, kertoo tuore arviointiraportti. Myös opetusmenetelmät olisivat uudistamisen tarpeessa, mutta kiire estää opettajia kehittämästä opetustaan ja hyödyntämästä esimerkiksi uuden teknologian antamia mahdollisuuksia.

Päätetyötä

Päätetyötä

Lisäksi työteon ja opiskelun yhteensovittaminen takeltelee, eivätkä opiskelijat alan kansainvälisyydestä huolimatta osallistu kovin runsaasti vaihto-ohjelmiin. Kansainvälisen arviointiryhmän mielestä myös opintojen seurantajärjestelmiä pitäisi kehittää ja korkeakoulujen yhteistyötä lisätä.

Arvioijat tutustuivat kaikkiaan 44:ään tietoalan koulutusohjelmaan yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Yliopisto-opetuksen vahvuutena pidettiin hyvää yhteyttä tutkimukseen, ammattikorkeakouluja taas kiitettiin hyvien perustaitojen opettamisesta. Myös työnantajien kerrotaan yhä olevan tyytyväisiä valmistuneiden opiskelijoiden osaamiseen, joskin taitajia tarvittaisiin enemmän. Etenkin naisten toivotaan kiinnostuvan alan opinnoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.