Tieto- ja viestintätekniikkayritykset puuhaavat EU-hanketoimistoa

Tieto- ja viestintätekniikkayritysten yhteistyöjärjestö Dimesin mielestä tutkimushankkeiden valmistelun ja hallinnoinnin keskittäminen voisi parantaa suomalaisten mahdollisuuksia saada rahoitusta.

Tieto- ja viestintätekniikkayritysten yhteistyöjärjestö Dimes puuhaa Suomeen EU-hanketoimistoa. Kaupallisesti toimiva toimisto keskittyisi EU-tutkimushankkeiden valmisteluun ja hallinnointiin.

Järjestö etsii paraikaa toimistolle perustajajäseniä ja toimitusjohtajaa. Tavoitteena on, että toimisto aloittaisi toimintansa jo vuoden alussa, kun unionin uusi tutkimusohjelma alkaa, kertoo Dimesin toiminnanjohtaja Kimmo Ojuva.

Tutkimushankkeiden valmistelun ja hallinnoinnin keskittäminen voisi järjestön mielestä parantaa suomalaisten mahdollisuuksia saada rahoitusta. Lisäksi toimisto voisi innostaa pk-yrityksiä osallistumaan EU-hankkeisiin.

Toissavuonna perustetussa Dimesissä on mukana yli 30 tieto- ja viestintätekniikan yritystä Nokiasta Yleisradioon. Julkiselta puolelta mukana on muiden muassa yliopistoja sekä valtioneuvoston kanslia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat