Tiesitkö: Vodkalla siivoat ikävät tahrat hetkessä – lue niksit!

Drinkkien perusraaka-aine vodka toimii erinomaisesti myös kodinaskareissa. Ota käyttöön nämä viisi kätevää niksiä ja käytä vodkaa cocktailien lisäksi myös arjen helpottamiseen ja kodin siivouksen nopeuttamiseen!

Nämä viisi varmaa vinkkiä helpottavat siivousurakkaasi!

1. Tarrapintojen puhdistaja

Jos sinulla on tavara, johon on jäänyt kaupan hintatarrasta jäljelle tahmainen pinta, kokeile vodkaa. Liota pesusientä tai rättiä vodkassa ja kostuta sillä tahmaista tarrapintaa. Anna vodkan vaikuttaa yhden minuutin ajan, ja pyyhi tarran jäämät helposti yhdellä pyyhkäisyllä pois esineestä.

2. Kromipintojen kiillottaja

Palauta kromipintojen kauneus nopeasti ja helposti tämän niksin avulla. Kostuta pehmeä kangasliina tai rätti vodkalla ja hankaa sillä pintaa jonka haluat kiillottaa. Asuntosi kromipinnat ovat vodkan kosketuksen jälkeen kuin uudet! Kokeile vodkaa myös posliini- ja lasiesineiden ja pintojen kiillottamiseen.

3. Huoneenraikastaja

Voimakkaantuoksuiset ilmanraikastimet saattavat joskus jättää huoneeseen pahemman tuoksun kuin mitä se oli ennen raikastimen käyttöä. Kokeile siis sen sijaan tuoksutonta huoneenraikastajaa. Täytä suihkepullo puoliksi vedellä ja puoliksi vodkalla ja suihkuta seosta ilmaan. Yllättävää kyllä, huoneilma raikastuu, muttei silti tuoksu alkoholille.

4. Lisäravinne kukkakimpuille

Vodka toimii myös kukkakimpun lisäravinteena. Bakteerien kasvu voi saada juuri ostamasi kukkakimpun lakastumaan nopeasti. Välttääksesi tätä, lisää muutama tippa vodkaa maljakkoon aina vaihtaessasi kukkakimpulle veden, ja kukkakimppu säilyy tuoreena ja kauniina pidempään.

5. Suihkun siivoaja

Vodkalla siivoat kätevästi myös suihkutilat. Kostea ympäristö kylpyhuoneessa johtaa helposti homeen kehittymiseen seinissä ja muissa kylpyhuoneen pinnoissa. Siivotaksesi ja ehkäistäksesi homeen kasvua kylyhuoneeseesi, suihkuta suihkun ympäristöön ja suihkuverhoon vodkaa. Vodka on kemikaaliton, mutta silti yhtäläisen tehokas puhdistusaine.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja