Tiesitkö: Tästä syystä lomailu, ylennys ja rakastuminen eivät olekaan onnenhetkiä

Stressaamme elämän huonoista puolista, mutta onnelliset tapahtumat ne vasta stressiä aiheuttavatkin: lomailu, uusi työpaikka ja rakastuminen nimittäin voivat olla raskaita kokemuksia.

Kaipaatko lomalle? Tai olisiko ihanaa löytää uusi työpaikka? Vaikka onnelliset tapahtumat tekevät meille hyvää, ne myös ahdistavat, väsyttävät ja aiheuttavat stressiä.

Loma

Lomailun pitäisi olla rentouttavaa, mutta usein takaisin töihin palatessasi huomaat olevasi väsyneempi kuin sieltä lähtiessäsi. Expedia.com-sivuston tekemän kyselyn mukaan 53 amerikkalaisista ei koe oloaan palautuneeksi loman jälkeen.

Kun seuraavan kerran suuntaat lomalle, älä aikatauluta päiviäsi liian tiuhaan ja ota aikaa myös itsellesi sen sijaan, että järjestät jatkuvasti jotain hauskaa perheellesi. Hyödynnä erilaisia mindfullness-tekniikoita, joiden avulla pystyt päästämään irti arjen kiireistä.

Sunnuntai

Sunnuntai ei välttämättä ole kovinkaan rentouttava päivä, sillä stressaat jo tulevasta maanantaista. Yritä keskittyä hetkeen, äläkä huolehdi tulevasta.

Uusi työpaikka tai ylennys

Amerikkalaisen henkilöstöyrityksen tekemän kyselyn mukaan kuusi kymmenestä kokee lähes avioeroon verrattavissa olevaa stressiä ylennyksen tai työpaikan vaihdoksen vuoksi. Vaikka uralla eteneminen on jännittävää ja olemme toivoneet sitä, paineet ja ahdistus lisääntyvät.

Rakastuminen

Rakastuminen käy työstä! Soittaako se, vai pitäisiköhän minun soittaa -tyyppinen jahkailu on ahdistavaa, minkä lisäksi epävarmuus ja jatkuva keskittymiskyvyttömyys vaikeuttaa muuta elämää.

Syntymäpäivä

Pyöreitä vuosia juhlitaan, vaikka moni haluaisi vetää peiton päänsä yli ja unohtaa koko syntymäpäivän. Vanheneminen ei ole kaikista mukavaa ja parhaimmillaankin ne saavat meidät käymään läpi saavutuksiamme ja elämäämme tähän asti – olenko tehnyt sen, mitä kuvittelin tekeväni?

Kihlautuminen

Kihlautuminen on ihanaa ja onnenhetki, mutta sen jälkeen alkaa hääsuunnittelu, mikä voi tehdä heikoimmat hulluksi. Tärkeintä on pitää pää kylmänä ja vaatimuslista häiden suhteen lyhyenä – jollei sitten satu omaamaan lehmän hermoja ja taitavia tukijoukkoja.

Eläkkeelle jääminen

Olet saanut pitkän työurasi vihdoin pulkkaan, nyt on aikaa vain olla! Nurkan takana odottavat kuitenkin huoli ja ahdistus omasta taloudesta ja uran loppumisesta – mitä minä nyt teen?

Jos ilon sijaan tunnet surua ja ahdistusta eläköitymisestäsi, aloita uusi intensiivinen harrastus ja tee sitä, mitä olet aina halunnut tehdä – kirjoita kirja, opettele puutöitä tai perusta vaatekauppa!

Lapsen saanti

Olet raskaana, onneksi olkoon! Lapsen saaminen on upea kokemus, jota moni kuvailee elämänsä tärkeimmäksi, mutta isäksi ja äidiksi kasvaminen aiheuttaa myös paljon huolta ja stressiä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja