Tiesitkö? Tämän vuoksi omena kannattaa syödä kuorineen

Omena päivässä todella pitää lääkärin loitolla.

Tutkimustulokset osoittavat, että omenan kuorista löytyvät antioksidantit voivat suojata vakavilta suolistosairauksilta. Omenan kuorissa on tutkijoiden mukaan polyfenolia, joka toimii eräänlaisena tulehduskipulääkkeenä ja estää muun muassa paksusuolen tulehduksia, Crohnin tautia sekä jopa suolistosyöpiä.

– Monet paksusuolentulehdusta sairastavat ihmiset syövät jonkinlaisia ravintolisiä yhdistettyä muihin hoitomuotoihin. Näiden ravintolisien hyödyistä ei kuitenkaan ole olemassa tieteellistä näyttöä. Myös muut hoitomuodot ovat epävarmoja, immunologiaan ja infektiosairauksiin perehtynyt lääkäri David W. Pascual Montanan yliopistosta toteaa

Pascualin mukaan uudet tutkimustulokset osoittavat, että omenoiden kuorien luonnolliset ainesosat voivat estää paksusuolen tulehduksiaparantamalla vastustuskykyä autoimmuunisairauksille.

Omena on terveyspommi

Tutkimusten mukaan omenalla on runsaasti terveyshyötyjä:

- Omena sisältää monipuolisesti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita sekä kuitua, mutta vain vähän energiaa.

- Omena voi auttaa myös painonhallinnassa

- Tutkimusten mukaan omenan paras anti on flavonoidi nimeltä kversetiini. Se auttaa elimistöä ehkäisemään allergiaa ja tulehduksia. Flavonoidit ovat myös mukana torjumassa verisuonisairauksia ja jopa syöpää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja