Tiesitkö: Tämä virhe on yleisin syy veitsen tylsyyteen!

Hyvin huollettu keittiöveitsi voi kestää kovassakin käytössä useita vuosia. Oikein toimimalla varmistat loistavat leikkuutulokset pitkään.

Wikihow-sivusto listasi parhaat keinot veitsen pitkäikäisyyden takeeksi. Yleisin syy veitsen tylsyyteen on listan mukaan väärän leikkuualustan käyttö. Veitsen asianmukainen huolto ei vie mahdottomasti aikaasi, mutta säästää varmasti rahaa takaamalla pitkän käyttöiän.

Hyvä säilytyspaikka
Parhaat säilytyspaikat veitsille ovat joko veitsitelineessä tai niille erikseen varatussa keittiön vetolaatikossa. Veitset olisi hyvä pitää tupessa tai telineessä sen vuoksi, ettei leikkuupinta pääse vaurioitumaan ollessaan kosketuksissa muiden keittiövälineiden tai pintojen kanssa.

Pese jokaisen käytön jälkeen
Käsin pestäville veitsille paras tapa on huuhdella ne lämmintä vettä, tiskiainetta sekä sientä käyttäen. Tämän jälkeen veitsi olisi vielä hyvä huuhdella kuumalla vedellä. Kuivaa veitsi lopuksi huolella esimerkiksi keittiöliinaa tai talouspaperia apuna käyttäen.

Pidä veitset kuivina
Monet veitset voivat ruostua, vaikka ne eivät päältäpäin siltä näyttäisikään. Tämän vuoksi pesunjälkeinen huolellinen kuivaus on todella tarpeen.

Teroita säännöllisesti
Pidät veitsen leikkuutehon hyvänä, kun muistat teroittaa sen säännöllisin väliajoin. Teroitus ei ole iso vaiva verrattuna käyttävuosiin, jotka sen tekemällä takaat!

Valitse oikea leikkuulauta
Yleisin syy veitsen kulumiseen on sen kosketus huonon leikkauslevyn pintaan. Esimerkiksi lasista tai marmorista valmistetut leikkuualustat tekevät veitsellesi pahaa, ja vahingoittavat sitä jo ensimmäisellä leikkauskerralla. Valitse siis joko puinen tai muovinen leikkuualusta veitsellesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja